Den stromů 19.10.2024

Umíte si představit svět bez stromů? Stromy jsou nedílnou součástí našeho světa, tak proč si jednou za rok nepřipomenout jejich důležitost.


Den stromů 19.10.2024
21.10.2024 45x Akce

Už je tu podzim!

A v naší zoo Dvorec proběhla další zábavná akce pro děti. Tentokrát jsme se zaměřili na stromy a jiné rostlinky. Každý rok se totiž slaví 20. října světový den stromů.

Od jedenácti hodin byl pro naše návštěvníky připravený kvíz se třinácti otázkami. Každá otazka se týkala rostlin nasázené v naší zoo a správnou odpověď bylo možné najít na informačních cedulích. Za správně vyplněný kvíz čekala na konci trasy odměna.

Ve velkém srubu u dětského hřiště si mohly děti vyrobit krásné záložky z barevného listí. U vyrábění se bavili jak děti, tak dospělí.

Patronem sobotní akce byl náš Groot. Po celý den bedlivě sledoval dění v zoo ze svého fotokoutku. Každý návštěvník se s ním mohl vyfotit.

V průběhu dne také probíhalo, jako každý víkend, komentované krmení. Velký zajem návštěvníků byl hlavně o krmení našich lvů a šimpanze. Hroch Buborek se také těšil z velkého zájmu návštěvníků a krmení s ošetřovatelm Dominikem si náležitě užíval.