Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Tamarín sedlový (Saguinus fusciollis)

Tamarín sedlový je zástupce čeledi kosmanovitých.

Tamarín sedlový

Charakteristické je mramorované sedlo, holé uši a hnědé až rezavé zbarvení, které se liší podle poddruhu.

Patří mezi nejvzácnější drápkaté opičky, které svůj název získaly díku tomu, že místo nehtů mají na konci prstů drápky. Ty jim umožňují vyhrabat potravu z kůry stromů. Hlavní složku denní potravy činní míza stromů a hmyz. Samice rodí povětšinou dvojčata, která vychovávají všichni členové skupinky. Starší mláďata se učí péči o mladší a pomáhají rodičům s nošením sourozenců na zádech.

Biotop

Tropické pralesy.

Potrava

Ovoce, hmyz, listy, pryskyřice.

Rozmnožování

Březost 150 dní, rodí 2 - 3 mláďata.

Délka života

10- 15 let

Velikost

Výška 22 cm, váha 320 - 330g.

Tamarín sedlový se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádPrimáti (Primates)
Umístění v ZOOPavilon pro drápkaté opičky