Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Tamarín pinčí (Saguinus oedipus)

Tamarín pinčí je malý zástupce čeledi kosmanovitých. Patří mezi denní primáty.

Tamarín pinčí

Charakteristická dlouhá splývavá srst na hlavě v bílé barvě mu slouží k zastrašování v případě, že se cítí ohrožen. Žije ve skupinách tvořenými 2 - 9 jedinci a pohybuje se převážně po větvích stromů.

Na noc zalézá do dutin stromů. Rodí se většinou dvojčata, která jsou v péči rodičů až do doby narození dalších mláďat. Společně pečují o mladší sourozence a tím získávají zkušenosti pro vlastní reprodukci.Jedná se o vtištící znaky. Potravu vyhledává celý den.

Biotop

Tropické deštné lesy.

Potrava

Hmyz ( termiti, červy, šváby,..), ovoce, listy, mladé pupeny.

Rozmnožování

Březost trvá 183 dní. Rodí se zpravidla dvojčata, o které se stará celá skupina složená z 3 - 6 jedinců.

Délka života

v lidské péči 15 - 20 let.

Velikost

Výška 26 cm, váha 450g.

Tamarín pinčí se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádPrimáti (Primates)
Umístění v ZOOPavilon pro drápkaté opičky