Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Tamarín bělohubý (Saguinus labiatus)

Tamarín bělohubý je malý primát z čeledi kosmanovitých.

Tamarín bělohubý

Charakteristickým znakem jsou bílé pysky. Žijí ve skupinkách, o mladé se starají vždy všichni členové. Mláďata dospívají mezi  1 - 2 rokem života. Potravu vyhledávají po celý den na zemi mezi spadaným listím a v korunách stromů kde v dutinách nocují. Vydávají širokou škálu zvuků jako pištění. 

Biotop

Tropické deštné lesy.

Potrava

Hmyz, drobní obratlovci, vejce, ovoce

Rozmnožování

Po 160 dnech březosti se rodí 2 mláďata.

Délka života

10 - 15 let

Velikost

23-29 cm, váha 400 - 570 g.

Tamarín bělohubý se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádPrimáti (Primates)
Umístění v ZOOPavilon pro drápkaté opičky
Ilustrační fotografie k článku Mláďata roku 2017

Mláďata roku 2017

V tomto roce oslavila zoologická zahrada významné jubileum 10 let existence. Byl to rok plný nečekaných událostí a nezačal úplně podle našich představ a plánů. Postupně se vše otočilo k dobrému a zvířata se začala odvděčovat krásnými přírůstky. Rozmnožující se zvíře ...

Ilustrační fotografie k článku Nejmenší primáti světa

Nejmenší primáti světa

Mini lidičky v novém pavilonu.