Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Pelikán bílý (Pelecanus onocrotalus)

Velký vodní pták z čeledi pelikánovitých.

Pelikán bílý

Patří mezi velké vodní ptáky s rozpětím křídel 226 - 300 cm a hmotností mezi 5 - 15 kg. Má mohutné tělo s krátkými končetinami, krátkým ocasem, silným zobákem a charakteristickým hrdelním vakem do kterého dokáže pojmout až 13 l vody. Je skoro celý bílý, jen konce letek má černohnědé, vak žlutý a nohy růžové. Stejně jako všichni veslonozí má všechny prsty na nohou spojené plovací blánou.

Biotop

Okolí jezer, řek a mělkých vod.

Potrava

Ryby, ptáci, malí savci.

Rozmnožování

lnkubační doba vajec trvá asi 29 - 36 dnů. Samice klade 2 vejce.

Velikost

Velikost 148 - 175 cm, rozpětí křídel 226 - 300 cm a hmotností mezi 5 - 15 kg.

Chov v Zoo Dvorec

Červenec 2017.

Pelikán bílý se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaPtáci (Aves)
ŘádVeslonozí (Pelecaniformes)
Umístění v ZOOVýběh pro lemury, želvy a zoborožce.