Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Pakůň žíhaný modrý (Connochaetes taurinus taurinus)

Pakůň modrý je jedním z pěti poddruhů pakoně žíhaného.

Pakůň žíhaný modrý

Žije ve stádech, které v období migrace čítají tisíce kusů zvířat. V době říje se samci oddělují od stáda a žijí s několika samicemi. Mláďata se rodí před obdobím dešťů a již po 15 minutách po narození se musí postavit na nohy a být schopny následovat matku. Hlavním nepřítelem jsou lvi, levharti a v době migrace krokodýli nilští.

Biotop

Otevřené travnaté krajiny, buše a savany.

Potrava

Různé druhy travin.

Rozmnožování

Březost - 8,5 měsíce a samice rodí 1 mládě.

Velikost

Měří 1,7 - 2,4 m , váha 250-270 kg.

Pakůň žíhaný modrý se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádSudokopytníci (Artiodactyla)
Umístění v ZOOVýběh ro africké antilopy