Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Mara stepní (Dolichotis patagonum)

Velký hlodavec obývající vyprahlé pastviny a otevřené polopouště.

Mara stepní

Savec, který svým vzhledem připomíná křížence zajíce, srnky a klokana. Nese známky všech těchto zvířat. Hlava připomíná zajíce, přední nohy a barva srsti srnku, zadní nohy a způsob pohybu a skoky zase klokana.

Vyhrabá si mělké nory do kterých se ukrývá před predátory nebo k nočnímu spánku. Je to denní živočich s plachou povahou. Vidět ho můžeme v párech nebo i početnějších skupinách v otevřených savanách. Spásá traviny, keře a pupeny a to jí umožňuje vydržet delší dobu bez vody. V oblasti jejího výskytu zastupuje zajíce, kteří se zde nevyskytují.

 

 

Biotop

Suché a travnaté pampy a otevřené polopouště.

Potrava

Traviny, listy, plody.

Rozmnožování

Délka březosti 90 - 95 dní, rodí se 1 - 3 mláďata.

Délka života

5 - 8 let.

Velikost

Délka 65-75 cm, váha 9- 15 kg.

Mara stepní se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Daniela Podepřelová
Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádHlodavci (Rodentia)
Umístění v ZOOVýběh pro zvířata amerického kontinentu.