Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Makak magot (Macaca sylvanus)

Makak magot je jediným primátem vyskytujícím se na území Evropy.

Makak magot

Magoti jsou bezocasé opice. Jejich srst je poměrně hustá a je zbarvena od stříbřité až po světle hnědou. Žijí ve skupinách, které čítají až 40 jedinců, převážně složené ze samic s mláďaty. O mláďata se starají oba rodiče. V tlupě panuje přísný řád.

Biotop

Lesy, skalnaté oblasti, pouště a moře.

Potrava

Plody, listy, hmyz, kůra stromů, ptáci a jejich vejce.

Rozmnožování

Březost 7 měsíců, rodí 1 mládě.

Délka života

Dožívají se 15 - 20 let.

Velikost

4 - 15 kg, délka 55 - 75 cm.

Makak magot se v Zoo Dvorec nachází:



Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádPrimáti (Primates)