Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Lemur hnědý (Eulemur fulvus)

Stromový primát a endemit ostrova Madagaskar. Tak jako všichni lemuři je i tento ohroženým druhem.

Lemur hnědý

Lemur hnědý se svojí velikostí řadí mezi menší lemury. Aktivní je pouze ve dne. Pohybuje se v 95% ve větvích stromů, na zem slézá jen velmi sporadicky.

Žije ve společenství 5 - 12 zvířat složeném ze samců, samic a mladých jedinců. Není známa žádná dominantní hierarchie

Biotop

Střední až horní patra stromů a porostů.

Potrava

Býložravec, ovoce, listy stromů, váhonky, ale nepohrdne ani hmyzem.

Rozmnožování

Pohlavní dospělost nastává kolem stáří 18 měsíců. Samice přivádí na svět po 120 dnech březosti 1 až 2 mláďata.

Délka života

Až 30 let.

Chov v Zoo Dvorec

Na podzim 2018 ze soukromého chovu přicestoval jeden samec a dvě samice.

Lemur hnědý se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádPrimáti (Primates)
Umístění v ZOOVýběh pro lemury, želvy a zoborožce.