Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Kuandu obecný (Coendou prehensilis)

Kuandu je hlodavec z čeledi urzonovitých.

Kuandu obecný

Kuandu bývá také nazýván "brazilský dikobraz". Celé tělo má porostlé bodlinami v černobílé barvě a má dlouhý chápavý ocas, který mu slouží pro udržení stability. Na nohách má dlouhé drápy, které jsou také důležité pro pohyb ve větvích. Žije ve skupinách. Většinu času tráví v korunách stromů, kde si obstarávají potravu a spí. Jeho aktivita bývé od odpolene do  nočních hodin , ostatní dobu většinou prospí. K obraně před predátory mu slouží křehké ostny, které v případě ohrožení naježí.

Biotop

Tropické lesy a pralesy.

Potrava

Větve stromů, listy, pupeny, ovoce, plody.

Rozmnožování

Po 195 - 210 dnech se rodí 1 mládě.

Délka života

15 let

Velikost

Délka těla 30 - 60 cm.

Chov v Zoo Dvorec

Od roku 2016 chov dospělého samce.

Kuandu obecný se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádHlodavci (Rodentia)
Ilustrační fotografie k článku Kuandu a mirikina

Kuandu a mirikina

V pavilonu Venomous nežijí jenom jedovatí plazi. Setkat se zde můžete i se zástupci jihoamerického kontinentu - kuandu a mirikinou. Nevíte kdo to je? Seznamte se.