Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Kakadu bílý (Cacatua alba)

Kakadu bílý je velký papoušek z čeledi kakaduovitých.

Kakadu bílý

Barva peří je po celém těle jasně bílá, pouze spodní část křídel a ocasu je žlutá. Zobák v barvě šedivé je zahnutý dolu a spodní část zobáku je rozdvojena. Kroužky okolo očí jsou namodralé.  Ve své domovině žije v nadmořské výšce až 600 m.

Biotop

žije v tropických pralesích s bujnou vegetací a s vysokými srážkami do nadmořské výšky 600 m n. m.

Potrava

Strava je rostlinná,ovoce, semena a plody, nepohrdne však také hmyzem.

Rozmnožování

Samice snáší 2-3 vejce na kterých sedí 27-28 dní. Mláďata vylétají přibližně 80. den.

Velikost

Až 50 cm.

Kakadu bílý se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaPtáci (Aves)
ŘádPapoušci (Psittaciformes)
Umístění v ZOOVoliéry pro papoušky