Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Ibis slámokrký (Threskionis spinicollis)

Ibis slámokrký patří do řádu brodivých ptáků. Je to nejrozšířenější a nejhojnější australský ibis.

Ibis slámokrký

Barva peří je sědočerná až tmavě modrá, zobák je úzký, dlouhý a mírně ohnutý a slouží k vyhledávání potravy v mělkých kalných vodách. Hnízdí v keřích v blízkosti vody, vytváří početná hejna. Druhové jméno slámokrký získal díky dlouhému peří na krku, které na první pohled připomíná slámu.

Biotop

Travnaté území -louky, mokřady.

Potrava

Ryby, hlodavci, hmyz.

Rozmnožování

Samice snáší 2–5 vajec, inkubace trvá 24–26 dní.

Velikost

výška 59 – 76 cm, váha 1,1 – 1,5 kg

Ibis slámokrký se v Zoo Dvorec nachází:



Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaPtáci (Aves)
ŘádBrodiví (Gressores)
Umístění v ZOOVoliéra pro ibisy slámokrké