Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Ibis rudý (Eudocimus ruber)

Středně velký brodivý pták z čeledi ibisovitých.

Ibis rudý

Je celý šarlatově červený s výjimkou černých skvrn na koncích křídel a tmavého zobáku.

Biotop

Obývá mokřady, mangrovy, ústí řek a bažiny.

Potrava

Ryby, malí savci, obratlovci, korýši, plazi.

Rozmnožování

Ve snůšce bývají 2–4 vejce.

Délka života

15 - 20 let

Velikost

Dorůstá 56–61 cm a hmotnost se pohybuje kolem 650 g.

Chov v Zoo Dvorec

V roce 2018 dovezení dva mladí jedinci.


Zařazen do seznamu ohrožených druhů zvířat v Červené knize IUCN.


http://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2016-3.RLTS.T22697415A93612751.en

Ibis rudý se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaPtáci (Aves)
ŘádVeslonozí (Pelecaniformes)