Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Ibis posvátný (Threskiornis aethiopicus)

Vyskytuje se na území Afriky, na jih od Sahary a v povodí Nilu, v Egyptě byl vyhuben v 19. století.

Ibis posvátný

Mimo to žije i v Asii a byl zavlečen do Austrálie a některých zemí Evropy.

Je obvykle tichý, ale občas se ozývá skřehotavými zvuky, které zní jako kachní.

 

Biotop

Bažinaté území ve vnitrozemí.

Potrava

Hmyz, ryby, obratlovci, malí savci.

Rozmnožování

Klade 2–3 vejce, na kterých sedí 28–29 dní. Mláďata rodiče opouští ve 35–40 dnech života.

Chov v Zoo Dvorec

Od roku 2017.

Ibis posvátný se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaPtáci (Aves)
ŘádBrodiví (Gressores)
Umístění v ZOOVýběh pro lemury, želvy a zoborožce.