Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Ara ararauna (Ara ararauna)

Ara ararauna je nejznámější papoušek z rodu Ara.

Ara ararauna

Celou přední část těla má sytě žlutou, křídla a hřbet jsou v barvě modré, na hlavě okolo očí je barva bílá s černými proužky.Zobák je černý mohutný zahnutý.Není problém aby rozlouskl tvrdou skořápku semen rostlin. Papoušek žijící v houfech avšak vytváří páry na celý život. Nejsou  monogamní a v případě úhynu jednoho z partnerů přijmou partnera nového.

Biotop

Tropické lesy.

Potrava

Živí se plody ovoce, semeny, ořechy a kokosovými ořechy.

Rozmnožování

Je monogamní, páry přitom tvoří zpravidla na celý život. Hnízdí v dutinách stromů a snáší 2 vejce. Mláďata se líhnou holá a slepá a peří jim dorůstá až po 10 týdnech.

Délka života

Arové jsou dlouhověcí. Dožívají se až 80 let.

Velikost

Dorůstá 76–86 cm a váží 900–1300 g.

Ara ararauna se v Zoo Dvorec nachází:


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaPtáci (Aves)
ŘádPapoušci (Psittaciformes)
Umístění v ZOOVoliéry pro papoušky