Výstava "Afrika-země protikladů"

1. výstava pořádaná zoologickou zahradou je otevřena.


Výstava
Jana Ambrožová 5.3.2019 3118x Běžný den

Ve spolupráci s KIC Kaplice jsme připravili výstavu fotografií z cest po východní Africe doplněnou zajímavými artikly a suvenýry.

V posledních letech se zástupci zoo vydávali na expedice po východní Africe.

Prvním cílem byla Uganda, země v té době turisty jen málo navštěvovaná. Za zvířaty, která jsme toužili vidět na vlastní oči, jsme museli vynaložit obrovské úsilí a vyšlápnout do hor, jednalo se o gorily horské. Stálo to za to!

Nejen tito lidoopi, ale i šimpanzi a antilopi a mnoho dalších nás zajímalo.

Další zemí ležící na rovníku byla Keňa. Naprsto odlišný svět od toho ugandského. I přes to, že jsou to dvě sousedící země, jejich život je v mnohém jiný.

Každý národní park, který jsme navštívili nás zaujal a fascinoval.

Přivezli jsme mnoho fotografií, artiklů, ukázky ruční výroby a místní kultury. O to vše bychom se rádi podělili a předali dál. Proto neváhejte a navštivte výstavu Afrika - země protikladů.

Otevřeno od 6.3. (po besedě) ve dnech úterý - neděle od 13:00 do večera. Pokud přijedete v dopoledních hodinách nebo v pondělí, požádejte pracovníky v infocentru a oni vám rádi umožní prohlídku výstavy.

Výstava je vhodná pro rodiny s dětmi, páry, důchodce, školky a školy, studenty, milovníky cestování a příznivce objevování jiné kultury.

Těšíme se vaši návštěvu.