Tygřice Blacky - věková rekordmanka

Narodila se 30.3.2001 a jako odrostlé mládě našla domov ve Dvorci.


Tygřice Blacky - věková rekordmanka
Ambrožová Jana 30.3.2019 3631x Narozeniny

Samice tygrů jsou od přírody temperamentnější a agresivnější než samci. Je jim to dáno jejich vrozenými znaky a samotářským způsobem života. Ani Blacky nebyla v mládí jiná. Tato její vlastnost vedla k tomu, že se svým partnerem Dolarem přivedla na svět 10 mláďat 

Snažíme se dodržet zákon přírody a tak u nás můžete vidět tygry ussurijské v oddělených výbězích. Pouze v době říje, která přichází většinou v únoru, jsou tygři puštěni k sobě. 

S přibývajícím věkem se povaha samice postupně měnila a její agresivita se téměř vytratila a stala se z ní dáma, ze které vyzařuje důstojnost a respekt. Ani v tak vysokém věku netrpí žádnou chronickou chorobou a jediný zákrok, který za svůj život podstoupila, bylo odstranění zarůstajích drápů.

Blacky má ráda přítomnost ošetřovatelů v blízkosti svého výběhu. Každé ráno je zdraví typickým tygřím frkáním a třením se o mříže. 

Tygři se v lidské péči dožívají průměrně 12 až 16 let. Blacky je svým věkem 18 let tak trochu rekordmankou. V těsném závěsu je za ní samec Dolar, který oslaví 18. narozeniny za tři měsíce.

Je to pro nás velká čest chovat a pečovat o takto fantastická zvířata a žít po jejich boku.

Věříme, že Blacky bude součástí našeho zvířecího týmu ještě několik let.