Světový den zvířat

Světový den zvířat

Den 4. 10. je oslavou zvířat. Tento den roku 1226 zemřel františkánský mnich Sv. František z Assisi, který pečoval o opuštěná, nemocná a týraná zvířata.


Jana Ambrožová 8.10.2018 3528x Běžný den

Svátek zvířat

 

Člověk, který se rozhodne přijmout do své péče živého tvora, nese jistou zodpovědnost a měl by se o něho starat s láskou a citem.

Každý rok slavíme Den zvířat a připomínáme si, jak moc jsou zvířata důležitou součástí lidského života. Rovnováhu, kterou zde na Zemi zvířata zajišťují, bychom si však měli uvědomovat každý den. Podvědomě by nám mělo být jasné, že jsme součástí existence života, ale nejsme nejdůležitějším článkem planety. Je nám dovoleno tady žít a měli bychom respektovat vše, co zde bylo ještě dřív než samotné lidstvo.

V zoologické zahradě Dvorec byly připraveny oslavy na sobotu 6. 10.. Do programu byla zahrnuta komentovaná krmení během, kterých byl návštěvníkům prezentován život zvířat, jejich ohroženost, ale také následky arogantního a nadřazeného chování lidské rasy.

Většina zvířat se od samého rána těšila zajímavým dárkům, které pro ně zakoupili nebo připravili jejich ošetřovatelé. Pro primáty byly připraveny koše se schovanou potravou a hračkami, šelmy se radovaly z plastových míčů, nosáli a medvěd ocenili hrabanku a šišky, jiní zase větve se stále zelenými listy. Hroch obdržel kopici dobrot a v zadní části zoo ve výběhu domácích zvířat se dočkali pamlsků v podobě krájené zeleniny a ovoce.

Nejmenší návštěvníci vyráběli zvířátka z velbloudí srsti, malovali na keramiku a vznikaly zde krásné obrázky z uměleckých barev Magic.

 V Teráriu Venomous byly vystaveny letošní úspěšné odchovy kober.

Chuťové buňky mlsných jazýčků byly uspokojeny trdelníkem, kuličkovou zmrzlinou nebo i jinou dobrotou.

Babí léto se dostavilo v plné síle a počasí celému dni přálo.


Podobné články