Příměstský tábor 2018

V zoo to třetí červencový týden žilo. Proběhl již 5. ročník příměstských táborů. Každý rok je jiný a vždy plný her, soutěží, dětského smíchu a radosti.


Příměstský tábor 2018
Ambrožová Jana 20.7.2018 3850x Příměstský tábor

Ten letošní se trochu lišil ať změnou vedoucích tak i změnou prostoru, ve kterém děti trávily odpočinkové chvíle, svačily a obědvaly.

Vedoucí Lukáš zvaný Lešek a Dominika se svého úkolu zhostili na výbornou a připravili pro děti pestrou zábavu. Mnoho aktivit se odehrávalo mimo areál zoo v přilehlých lesích. Zde děti objevily dančí oboru, lomové jezero a po cestě hrály lesní poznávací hry. V zoo se zase učily jak se starat o domácí zvířata, vyčistily jim výběhy, donesly seno a okus a za odměnu se s nimi mohly pomazlit.

Sestavené skupiny po celý týden sbíraly body za soutěže ve vědomostních kvízech, malování zvířat, sportovní soutěže a další aktivity. Poslední den byli vyhlášeni vítězové a bylo jedno, kdo vyhrál, ale důležité bylo zapojení všech dětí do společné činnosti.

Nezapomnělo se ani na prohlídku zoo, povídání o zvířatech, vzdělávání dětí, ukázku práce ošetřovatele, paměťové hry a další zábavné prvky. Děti si odnesly mnoho zážitků a drobných dárečků.

Ochutnávka exotického jídla – pražených červů byla třešničkou na dortu celého tábora. Bez toho by některé děti odjížděly zklamané.

K potěšení našemu i vedoucích je skutečnost, že děti se k nám rády vracejí, v zoo se jim líbí a často jsou našimi návštěvníky v průběhu celého roku.

Za průběh a organizaci celého týdne děkujeme vedoucím, rodičům, celému týmu zoo a dětem za jejich úsměvy.