Lemur děkuje za podporu.

„Král Jelimán“ byl v úterý 21. 5. 2019 obdarován na další dva roky.


Lemur děkuje za podporu.
Jana Ambrožová 22.5.2019 2885x Běžný den

Adoptivními rodiči samečka lemura Jelimana jsou už několik let žáci a učitelé ZŠ Trhové Sviny. Každý rok si vzpomenou a s ochotou rodičů vyberou částku, která je odpovídající výši nákladů na krmivo, veterinární péči, vytápění ubikace a další náklady spojené s chovem v zoo. Tato částka činí na jeden rok 5 000,-. V letošním roce se všichni činili ještě víc a společně přispěli částkou 10 000,-, tato pokryje náklady na dva roky.

Máme samozřejmě z této ochoty a nadšení dětí a jejich učitelů velkou radost a velice jim za jejich podporu upřímně děkujeme.

Jelimanovi v loňském roce uhynula partnerka a jelikož jsou to vysoce společenští primáti, snažili jsme se získat samičku případně i samečka. Naskytla se příležitost v podobě mladého samečka, který byl odvržen od skupiny a žil také odděleně. Po setkání těchto dvou kluků došlo k úžasné reakci a bezproblémovému spojení. Mladý Patrik prohání Jelimana po výběhu a přijal ho jako náhradní matku. Jeliman je totiž vykastrovaný samec a své úlohy se zhostil na jedničku. Nyní je našim dalším velkým úkolem pořídit mladou samičku, abychom se mohli v budoucnu radovat z malých lemurků.

Navštívit lemury a jejich zvířecí kamarády můžete každý den od 9:00 do 18:00.