Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Novinka - lemur hnědý

Datum: 20.10.2018 | Zhlédnuto: 129x

Stromový primát a endemit ostrova Madagaskar. Tak jako všichni lemuři je i tento ohroženým druhem.


Zoologická zahrada Dvorec má velkou čest rozšířit současný chov lemurovitých o tři jedince, jednoho samce a dvě samice.

Doposud jsme chovali nejznámější poddruh lemur kata.

Lemur hnědý se svojí velikostí řadí mezi menší lemury. Aktivivní je pouze ve dne. Pohybuje se v 95% ve větvích stromů, na zem slézá jen velmi sporadicky.

Žije ve společenství 5 - 12 zvířat, složené ze samců, samic a mladých jedinců. Není známa žádná dominantní hiarchie.

Pohlavní dospělost nastává kolem stáří 18 měsíců. Samice přivádí na svět po 120 dnech březosti 1 až 2 mláďata.

Dožívají se průměrně 30 let.