Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Ibis posvátný

Datum: 22.7.2017 | Zhlédnuto: 378x

V hnízdě jsou dvě nenasytná mláďata. Rodičovské povinnosti ptáků je možné sledovat po celý den. Mají na pilno.


Vyskytuje se na území Afriky, na jih od Sahary a v povodí Nilu, v Egyptě byl vyhuben v 19. století. Mimo to žije i v Asii a byl zavlečen do Austrálie a některých zemí Evropy. Většinou si vybírá bažinaté území ve vnitrozemí.

Potrava: hmyz, ryby,  žáby a jiní vodní živočichové. Je obvykle tichý, ale občas se ozývá skřehotavými zvuky, které zní jako kachní.

Klade 2–3 vejce, na kterých sedí 28–29 dní. Mláďata rodiče opouští ve 35–40 dnech života.

V Zoo Dvorec je chován od roku 2017.


Aktuality
čec222017
Ibis posvátný
V hnízdě jsou dvě nenasytná mláďata. Rodičovské povinnosti ptáků je ...
čec152017
Pelikán bílý
Patří mezi velké vodní ptáky s rozpětím křídel 226 - 300 cm a ...
... přejít na aktuality